diumenge, 9 de gener del 2011

comencen les flors

avui en lloc d'endinsar-nos a la serra de l'Obac hem pujat a la mola per la canal del cingle dels cavalls. Hem començat a caminar des de casa i al cap de 10 minuts ja erem a can Robert. Com que han tancat l'accés en cotxe fins a can Poble tota la gent que vol pujar a la mola ha de començar a caminar des de can Robert i aixó fa que tots els corriols i les dreceres que abans estaven solitaries s'omplin de gent de totes les edats i objectius.
Nomes començar la primera pujada ja he vist les argelagues. Les seves son flors grogues i diminutes , que farceixen uns troncs plens d'espines. Pero com el bosc es currull d'argelagues, que normalment no veiem,  tot el  sotabosc agafa un bonic color daurat. No es poden collir, com les roses lliures de Maragall. Pero alegren la vista. Son les primeres flors de l'hiver. Despres vindran els romanins.
La pujada per la canal es costaruda i serpenteja en mig d'un alzinar ple de rocs. la terra era seca a diferencia del que varem trobar a l'obac fa una setmana., pero encanvi les mates de farigola i romanins estaven mes ufanes. Cada terra te un aroma diferent i es el que transmeten les seves herbes.
Quan hem arribat dalt del cingle hem vist la cinta platejada i lluent del mar darrera les serralades prelitorals. i Ja dalt de tot ,tocant el monestir,  tota la vall que s'esté al voltant de la Mola, la plana del Valles occidental, montserrat, el pla de Bages i la vall de san Llorenç.Tambe el matagalls i el montseny. La vista es esplendida sobre tot si fa un dia clar i avui ho era.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada