diumenge, 6 de març del 2011

flors d'hivern

el bosc de la serra es ple d'humitat gracies a  les pluges, que encare que poc abundants , han anat caient en el mes de febrer, pero sobre tot a la neu que va caure el dijous passat. Tota la serra de l'obac i San llorens van quedar emblanquinats  i al sotabosc va quedar un bon coixi de neu. Entre la pluja que va caure despres i el sol han desaparegut totes les traçes , pero en les vessants que miren a l'oest i al sud encara l'aigua aflora entre els roquissars i deixa lluissor platejades sota el sol del mig dia.
La passejada d'avui ha estat curta i rutinaria. Vull dir que hem seguit els mateixos senders i els mateixos indrets que fem ultimament.: l'alzina del salari , el bosquet de boixos, el cami del GR cap a l'alzina del norbert, el coll de tanca i cap avall. No teniem temps de fer mes . Pero malgrat que nomes hem caminat 2 hores, la sensació de pau i llibertat que dona marxar per senders silenciosos, entre alzines ferestegues i mates perfumades es impagable.
 Hem vist neu al pirineu, pero poca si ho comparem amb l'any passat. L'horitzó nord estava una mica enteranyinat, tot i que el cel estava seré damunt nostra i el sol brillava esplendorós


Comencen a florir les mates. Ja fa dies van començar les argelagues, que continuen posan taques grogues entre el verd, pero ara han esclatat els romanins. Ho fan de cop i  escampen el seu blau de cel  en les zones assoleiades. En els senders ombrivols, entre els boixos perfumats ha començat a florir el marfull.
L'he retratat.
També he vist alguns narcisos, -soposo que aviat n'hi hauran molts mes -, pero ni una violeta.
El bruc blanc està tot ponzellat. Potser d'aqui una setmana començarà la florida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada