diumenge, 3 d’abril del 2011

cada cop mes flors

El bosc de l'abril es com un jardí. Els camins de la serra de l'obac estan guarnits amb fllors de tots colors i mides.  A les voreres dels camins ombrejats creixen les violetes. Son tan menudes i delicades que si no hi pares atenció passen desapercebudes. Pero el seu color es una taca alegra en mig de les ombres.

                             Em pensava que els romanins ja havien florit i m'he trobat el bosc tenyit de blau, amb els blaus infinits de les floretes delicades del romani. Sobre els roquissars assoleiats, en les ombres reposades de les aubages, a la vorera dels camins. Per tot arreu hi havia romanins florits.  Mai no t'adones de la quantitat de mates de romani que hi ha al bosc fins que floreixen.
He volgut retratar tot aquest esplendor pero no m'en he sortit


També he vist arreu mates de bruc blanc totes florides. Les floretes del bruc son encara mes petites que les del romani i fan com una mena de nebulosa al sotabosc .
Un altre mata que està exultant de flors es el marfull. Les mates de marfull son menys nombroses que les del romani pero molt mes grans i vistoses. Ara el marfull està esplendit. Sembla que hagi robat el blanc a la lluna plena del mes passat que va ser extremament blanca i hermosa.  L'he retratat també.

Prop  del marfull he vist el festeig de dues papallones grogues pero no les he pogut retratar.

Parlo de les flors i no de la caminada. De fet hem seguit el trajecte habitual pero hem allargat una mica fins a la serra de l'espluga i el mas de l'espluga.  Hem trobat espàrrecs. Les esparragueres creixen mig amagades entre els esbarsers i l'estepa. En aquell indret hi ha molta estepa blanca  que tot just comença a florir.
També comença a florir la farigola. La farigola es una mata habitualment perfumada, pero quan floreix el perfum esdevé mes delicat, mes dolç. Ha retratat un mata preciosa.
Hem tornat pel cami  de  la font de la pola. Ens hem creuat amb molta gent i molts gossos. En canvi he vist pocs ocells. Quan hi ha massa gent pels camins els ocells s'amaguen.

1 comentari:

  1. També deus haver vist algun narcís; n'hi havia molts avui, sobre tot en les solanes orientades a ponent.

    Bona passejada!

    ResponElimina