diumenge, 28 de febrer del 2010

La fi de l'hivern

La fi de l'hivern s'intueix arreu. En .els colors, la densitat de l'aire , el perfum de les farigoles. Tot parla de la fi de l'hivern. I de la proximitat de la primavera. El temps ha canviat, es menys sever i fins i tot en  un dia com avui mig nuvol i amb ràfagues de vent , la temperatura era agradable.
Hem començat com sempre a l'alzina del salari i hem pujat pel cami que serpenteja primer entre mates de bruc que ja estan ufanoses i despres per entre mig del bosquet de boixos perfumats.  Un cop dalt de la carena hem tornat a veure el pirineu nevat: la serra d'en Sija, el pedraforca, el puigmal , la serra del cadi. Tots coronats per la neu. Totos distants i majestuosos.Despres de les ventades l'aire era tan transparent que els poblets propers i llunyans es distingien amb una perfecció no habitual. Hem vist Vacarisses ajaçada davant de Montserrat.
Teniem pressa per arrivar a la serra de l'espluga i descobrir els camins que baixen fins la riera, de manera que hi hem anat directament per la pista forestal.  Despres del mas de l'espluga hem agafat un cami a la dreta que davalla violentament cap el fons del barranc i ens hem trovat una riera seca, amb el llit fet de roques granitiques. Hem intentat seguir el seu curs , pero  els desnivells tan marcats feien impossible el pas. Hem pujat cap a l'altra banda fins arrivar a la pista que voreja , des del fons de la vall, tots els turons de ls Serra.  Mates d'escursiarda, amb les seves floretes blaves omplien els racons. Conec l'escursiarda per la meva avia que en feia infusions medicinals. Es una planta molt esquerpa, que no sol creixer alli on passa massa gent.L'he retratat.
Despres hem intentat descubrir un nou cami que baixa cap a l'altre vall, més al nord pero ens hem perdut i hem hagut de tornar enrera. Portavem 5 hores caminant i hem decidit tornar ideixar l'exploració per un altre dia. Hem pujat voreajnt el turó de l'alzina del norbert , front per front de l'hospital de sang. i despres cap el coll de boix. Sembla impossible que algú ferit arrives sa i estalvi a l'hospital, -Es devien morir tots pel cami

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada